Kuchnia Hiszpańska

Hiszpanskie GotowanieNie ma lepszego miejsca do skosztowania dobrze przyrządzonej ryby nad morskie wybrzeże. To tam przecież każdego dnia wyławia się świeże ryby i tam też zna się najlepiej na ich oprawianiu oraz przygotowywaniu. Jeżeli więc wybieramy się na Costa Blanca, pamiętajmy o tym, aby spróbować jak najwięcej lokalnych przysmaków. Frytki czy hot-dogi możemy sobie zostawić na czas, kiedy wrócimy do Polski. Będąc w Hiszpanii, jedzmy prawdziwe hiszpańskie jedzenie! Ryby na wybrzeżu serwowane są w wielu różnych miejscach, przede wszystkim jednak w lokalnych restauracjach i barach, prowadzonych przez rodowitych Hiszpanów, którzy na kulinariach znają się bardzo dobrze. Można tam zjeść rybę na sto różnych sposobów: filetowaną, grillowaną, smażoną czy przekształconą na zupę bądź sałatkę.

Fani owoców morza również będą zadowoleni. W Hiszpanii, a zwłaszcza właśnie na Costa Blanca, owoce morza są tak powszednie jak u nas chleb. I co ważne, każdego dnia można skosztować inną potrawę, a i tak nie wystarczy nam wczasów na to, aby spróbować absolutnie wszystkich dań serwowanych przez tradycyjne hiszpańskie lokale. Dobrym rozwiązaniem na to jest w takiej sytuacji przyjazd na Costa Blanca na dłużej. Można wtedy przecież wynająć dom, w nim pracować i codziennie na kolację chodzić do pobliskiej restauracji.

 

Komentowanie wyłączone.